Aankoopbegeleiding

Huis kopen ?
Laat niet met je lopen !

Een huis kopen doe je hooguit twee of drie keer in je leven. We begrijpen dat het voor jou spannend is om zo’n belangrijke beslissing te nemen waarbij veel emoties ook nog eens om de hoek komen kijken.

Daarom nemen we je op een heldere manier mee op welke wijze wij je graag helpen bij het kopen van een woning. Onze specialisten zorgen met hun kennis dat je vooral bezig bent met de leuke dingen die er zijn bij het kopen van een woning. Natuurlijk houd je wel het overzicht en blijf je zelf bepalen wat en hoe je het wilt.

Ons jouw aankoop laten begeleiden levert voor jou geld op en maakt dat je niet telkens de woning die je graag wilt kopen aan een ander wordt verkocht. En wellicht nog belangrijker, onze hulp zorgt ervoor dat je geen kat in de zak koopt.

De gecertificeerd aankoopbegeleider is een hypotheekadviseur die tevens gespecialiseerd is in de begeleiding van het aankoopproces van een woning of appartement. En dat is wel zo handig. Je kunt nu al je zaken regelen onder 1 dak !

 

 

Iedereen kan zich makelaar noemen, zonder daarvoor een opleiding gevolgd te hebben.
De titel ‘gecertificeerd aankoopbegeleider’ is wel beschermd en mag uitsluitend gevoerd worden door adviseurs die hiervoor speciaal zijn opgeleid en dit blijven d.m.v. permanente educatie.

De gecertificeerd aankoopbegeleider begeleid je bij het vinden en het kopen van jouw nieuwe woning. Door de gecertificeerd aankoopbegeleider profiteer je van zijn netwerk op de lokale woningmarkt, waardoor je snel op de hoogte bent van te koop staande woningen.

Met de gecertificeerd aankoopbegeleider sta je er niet alleen voor. Hij gaat met jou mee tijdens bezichtigingen en als je de woning gevonden hebt welke je graag wilt kopen, dan brengt de gecertificeerd aankoopbegeleider namens jou een bod uit en voert hij de onderhandelingen met de verkopende partij.

Gecertificeerd aankoopbegeleiders bepalen zelf welk tarief zij met jou afspreken. Omdat de aankoopbegeleider tevens hypotheekadviseur is en je dus alles onder één dak kunt regelen, ben je meestal aanzienlijk voordeliger uit, dan wanneer je een reguliere makelaar inschakelt.

WAT DOEN WIJ VOOR JOU ?

Jouw gecertificeerd aankoopbegeleider gaat van begin tot eind met je mee

  • Woonwensen en financieringsmogelijkheden in kaart brengen
  • Bezichtigingen
  • Woninganalyse en vooronderzoek
  • Kadastrale en bouwkundig onderzoek
  • Beoordeling van de waarde
  • Bieden onderhandelen
  • Controleren van de stukken en termijnen
  • Koopovereenkomst checken
  • Woninginspectie en sleuteloverdracht
  • De notaris

Onderzoeksplicht

Als koper van een woning word je door verschillende wettelijke regels beschermd. Bijvoorbeeld de 3 dagen bedenktijd na tekenen van de koopovereenkomst. Maar als koper heb je verplichtingen. Zo heb je een onderzoeksplicht. Jouw gecertificeerd aankoopbegeleider weet precies waarop gelet moet worden tijdens het aankooproces. Dit voorkomt teleurstellingen en mogelijk extra kosten achteraf.

Bankgarantie

In de meeste gevallen wordt bij het kopen van een woning om zekerheid gevraagd door de verkopende partij. De verkoper wil er zeker van zijn dat de koop doorgaat en vraagt hiervoor een waarborgsom. Meestal wordt er om 10% van de verkoopprijs gevraagd. Heb je dit bedrag niet op je bankrekening staan? Geen punt, jouw gecertificeerd aankoopbegeleider heeft met de Bankgarantie van Financieel Zeker de oplossing.

De beste prijs onderhandelen

Een van de lastigste dingen bij het kopen van een woning is het onderhandelen.

Kun jij het hoofd koel houden en laat je je niet ‘gek’ maken door de verkopende makelaar ? Moeilijk hoor, zeker als je net ‘verliefd’ geworden bent op de woning. Denk je dan nog helder en rationeel. Of voert de emotie de boventoon ?

Jouw gecertificeerd aankoopbegeleider is die koele kikker die namens jou rationeel blijft denken en handelen.

Contact

Heeft u vragen over een van onze diensten of heeft u een reactie of opmerking voor ons? Dan kunt u contact opnemen via onderstaand contactformulier. U kunt ons natuurlijk ook bellen 0641039407 of mailen info@vanbestfinancieeladvies.nl.